mandag 2. januar 2012

Ny gågate i Ruseløkkveien allerede i 2012 – om PBE vil!

Civitas meldte rett før jul fra om at arbeidet med gågate i Ruseløkkveien, samt en oppgradering av plassen foran konserthuset, kan gjennomføres i 2012. Det forutsetter at PBE prioriterer saken. De private grunneierrne har gitt klarsignal, og reguleringsforslaget er ferdig. Om saken prioriteres høyt i Oslo kommune, satser grunneierne på å få bygget om Ruseløkkveien og Konserthusplassen i 2012.

Senere kommer oppgradering av fasadene i Munkedamsveien, under broene ved Konserthuset og Dronning Mauds gate. Byggesøknader er på vei med planlagt gjennomføring i 2012/13. Det loves også å jobbe med belysning under broene i Dronning Mauds gate, her er det Statens vegvesen som er samarbeidspartner. Litt drama knyttet til at en av grunneierne Pecunia har stevnet Oslo kommune fordi broen Dronning Mauds gate over Munkedamsveien lekker i broskjøten mot Vestbanen. Ingen vits i å pusse opp, om fasaden fortsetter å smuldre opp, hevdes det… Dette området er både skummelt og ulekkert- og trenger belysning som et minstetiltak.

Vi heier på effektivt offentlig-privat samarbeid fremover!

Les mer her

2 kommentarer:

  1. Nå skjer det noe her!!!

    FORSLAG TIL VEDTAK
    Oslo bystyre vedtar med hjemmel i plan- og bygningslovens § 12-12 detaljregulering med
    reguleringsbestemmelser for Ruseløkkveien på strekningen Dronning Mauds gate - Haakon VIIs gate, som reguleres fra:trafikkområde - vei, sykkelvei, fortau til: Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur - gågate

    Åh så fint det skal bli! Gladsak til enstemmig votering, antar jeg?!?!

    SvarSlett
  2. http://web102881.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=all&caseno=200806024

    SvarSlett